Burada biri günüm nasıl geçiyor? adlı yazımda da bahsettiğim gibi okulların açılması ile beraber etkinlik takvimimizde bir yoğunluk söz konusu. Sizlere bu yazımda görev aldığımız spor etkinliğinden bahsetmek istiyorum.
Szekszard’da okullar açıldıktan sonra, çocukları spora teşvik etmek için düzenlenen spor günlerinden birine katıldık. Genel olarak 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin bulunduğu etkinlikte görevimiz gönüllü olarak çocukları 15-20’şer kişilik gruplar halinde birbirinden farklı spor etkinliklerini tanımaları için yönlendirmek, yer değişimini sağlamak ve herhangi bir problem yaşadıklarında yardımcı olmaktı.
Etkinliği çok sevdim çünkü çocuklar yaklaşık 6 farklı sporu ücretsiz olarak her bir sporun kendi ekipmanları ile kendi sahalarında deneyimleyerek hangisine ilgileri veya kabiliyetleri olduğunu görebiliyor ve bu sayede yapmak istedikleri sporu kendileri seçebiliyor hale geliyorlar. Tanıtımı yapılan spor dalları arasında; futbol, basketbol, masa tenisi, tekvando, kano ve güreş vardı. Çocuklar her birini tek tek deneyip neler yapıp yapamadıklarını, hangi spordan daha çok keyif aldıklarını gördüler.
Ekip Fotoğrafı
Etkinlik Öncesi Hazırlık
Örneğin; basketbol sahasında o spor dalının eğitmenleri çocuklara önce topu nasıl tutacakları, duruşlarının nasıl olması gerektiği ile ilgili kısa bilgiler verdiler ve sonrasında onlardan birkaç atış yapmalarını istediler.
Futbol sahasında ise topa nasıl vuracakları, ayaklarını nasıl konumlandırmaları gerektiğini gösterdikten sonra küçük kalelere bazı atışlar yaptılar.
Tekvando en ilgi çekici ve çocukların en çok heyecanlandığı bölümdü. Çocuklar önce zıplayarak bir engeli geçtiler ve sonrasında mindere tekme atma çalışmaları yaptılar. Ardından ise yumruk ve tekme ile yine cansız mankenler ve minderler üzerinde denemeler yaptılar.
Masa tenisinde eğitmenler öncelikle hızlı ve güzel bir masa tenisi maçı gösterimi yaptılar ve çocuklara masa tenisini tanıttılar. Sonrasında ise onlara birer raket ve top vererek kısa süreli karşılıklı atışlar yapmalarını istediler. Bu denemeleri yaptıkları sırada eğitmenler duruşları veya raketi tutuşları konusunda onları inceleyip küçük düzeltmeler yaptılar.
Güreşte ise bir boks ringinin içerisinde önce bu spor dalının eğitmeni ile duruşları çalışıp, sonrasında birbirleri ile güreşmeyi denediler. Gözlerindeki heyecanı görmeliydiniz.
Bizim görevimiz ise elimizdeki spor salonu planına göre, farklı yaş gruplarının belirtilen süre içerisinde tüm spor dallarını deneyimlemeleri ve spor dalları arası geçişi sağlarken her bir grubun aynı anda bir spor dalını deneyimliyor olmasını sağlamaktı. Herhangi bir grubu boşta bekletmemek önemliydi çünkü yaş grubu küçük olduğu için çocuklar kolaylıkla sıkılabiliyor ve dağılabiliyorlardı.
Spor etkinliğimiz ise bu şekilde devam etti, çocuklar ve gelecekleri için çok faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Umarım Türkiye’de de buna benzer etkinlikler yapabilir ve varsa da çoğaltabilir ve tüm çocuklara ulaşmasını sağlayabiliriz.
Merhabalar,Daha önceki yazılarımda sizlere Avrupa Gönüllü Hizmeti başvuruları için neler gerektiğinden kısaca bahsetmiştim. Bunlardan bir tanesi ve bence en önemlisi motivasyon mektubu. Motivasyon mektubunuzu oluşturduktan sonra instagram hesabımdan, facebook hesabımdan veya mektup@iamnotasupergirl.com üzerinden program başvurularında sizlere yardımcı olmak için oluştur...
Merhabalar,Bildiğiniz üzere uzun bir süredir AGH yeni adı ile ESC programlarına nasıl katılabileceğinize yönelik bilgilendirmeler yapan yazılar paylaşıyorum. Avrupa Gönüllü Hizmeti’ne nasıl başvurulur? isimli yazımda da daha önce belirttiğ...
Merhabalar,Bu yazımda sizlere uzun zamandır bahsetmek istediÄŸim gönüllülük süreci boyunca alınan eÄŸitimleri anlatmaya çalışacağım. Daha önceki yazılarımda da bahsettiÄŸim gibi Macaristan’ın Szekszard ÅŸehrinde Avrupa Gönüllü Hizmeti yapÄ...